dimecres, 5 de novembre del 2008

La cara del canvi






El canvi ha arribat. El fet que l'antic senador d'Illinois, Barack Obama, s'haja proclamat vencedor a les eleccions dels Estats Units d'Amèrica ha obert una finestra d'esperança i il·lusió. Després de la catastròfica i esperpèntica era Bush els americans han deixat clar que necessiten un llavat de cara. I què millor que un president descendent d'Àfrica que arriba amb les idees clares i amb el lema Yes, we can. Sí, i tant que podem. Els joves i les minories ètniques americanes, majoritàriament, han parlat i han decidit. I han escollit el canvi.

Pot semblar utòpic i fins i tot estúpid. Es pot pensar que es tracta d'un miratge i que, al cap i a la fi, serà la mateixa història de sempre. Però si pensem un poc potser ens n'adonem que un canvi, per petit que siga, a la nació que controla actualment el món, pot tenir grans conseqüències a la resta del planeta. Que els ho diguen, si no, als presos de Guantánamo, que comencen a sentir que l'infern on passen les hores potser tinga els dies comptats...

Obama és el primer president afroamericà en tota la història dels EUA. Un lloc on les prediccions més atrevides tenen cabuda i on els somnis, de vegades, s'acompleixen. I malgrat ésser conscient que cap president d'aquest país (ni Obama ni ningú) podrà canviar l'estructura i el funcionament d'aquest món capitalista que esclata, hem de saber que hi haurà canvis.

Estiguem atents, doncs. I donem-li un vot de confiança.


Blanc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada